Horchata; First try

Dit weekend ben ik op citytrip geweest naar Londen en daar heb ik een Mexicaans restaurant gegeten en voor het eerst Horchata gedronken. Ik had al eerder hiervan gehoord maar het was zo lekker dat ik het zeker thuis eens moest proberen. Horchata is een amandel, rijst drankje met kaneel. Het is ideaal voor warm weer en bij spicy gerechten want het koelt je mond meteen af.

Er zijn verschillende recepten online te vinden maar omdat ik er veel vond met gecondenceerde melk en suiker wou ik een net iets gezondere versie maken. Ik vond een recept waarbij ze geen melkproducten gebruiken en je de horchata kon zoeten zoals je wou.

Ik haalde dit recept van Pinterest (natuurlijk, daar haal ik alles van) en het komt van deze blog;

http://noshon.it/blog/2013/07/how-to-make-authentic-mexican-horchata/

Het recept vraag voor:
1/3 cup lange korrelige rijst (ik gebruikte jasmijn)
1 cup amandelen (ongezoute)
1 kaneelstok
5 cups water (verdeelt in 3 cups warm en 2 cups koud)
een zoeter (naar keuze, ik gebruikte honing)

  1. Als je amandelen koopt met schil zoals ik moet je deze eerst laten staan voor 2 minuten in heet water, dit zorgt ervoor dat je de pel van de amandelen er makkelijk vanaf kunt halen. Eens de pel verwijdert is dan moet je ze even in een oven van 200C steken (ongeveer 5 minuten) tot ze licht bruin zijn.
  2. Blend de rijst (ongekookte) in een mixer tot het bijna poeder is.
  3. In een grote pot (ik gebruikte een bokaal) voeg je het rijstpoeder, de amandelen, de kaneelstok en 3 cups warm water. Laat dit afkoelen buiten de koelkast, het beste is de hele nacht, dit heb ik ook gedaan.
  4. De volgende dag mix je het hele mengsel en voeg je 2 cups koud water toe. Het enigst wat je nu nog moet doen is zeven. Ik heb dit met koffiefilters geprobeerd maar dit werkte helemaal niet. Gebruik een zeefdoek en dan kan je mengsel hierdoor laten lopen en de rest dat overblijft nog een goed uit wringen. Als je dit hebt gedaan kan de horchata zoeten zoals je wilt, ik heb er honing bij gedaan maar je hebt niet veel nodig en nog wat kaneelpoeder. Serveer met wat kaneelpoeder en ijsblokjes en de horchata is klaar!

Ik vond de horchata erg lekker maar het miste iets, de horchata in Londen was toch net iets lekkerder, hij was creamier. Waarschijnlijk omdat die met gecondenceerde melk was gemaakt. Ik zal zeker nog eens andere recepten proberen en dan laat ik jullie dit weten.

See you soon

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s