3 Trilogies you need to read!

Hallo peeps!

Ik ben niet de grootste lezer maar elk van deze boeken ben ik begonnen en kon ik niet neerleggen. Ik heb soms letterlijk dag en nacht zitten lezen tot ze uit waren en eens ze uit waren in verdriet ijs zitten eten omdat het al voorbij was. Omdat dat verdriet te verwerken zocht ik meer gelijkaardig trilogies die even goed waren als de vorige. Met succes deze fantastische trilogies gevonden die je gewoon moet gelezen hebben!

HUNGER GAMES

the-hunger-games-books-1-3

Iedereen kent de Hunger Games trilogie wel aangezien en 4 geweldige films van gemaakt zijn en door de eerste film te kijken ben ik de boeken beginnen lezen. Ik werd al snel verliefd, de boeken zijn spannend en enorm goed geschreven. Zelf vind ik de boeken beter als de films maar ik denk dat iedereen zo denkt over een boek dat gelezen hebben en verfilmd is.

Als je de trilogie niet kent, het gaat over een totaal andere wereld waar ze in 12 districts zijn ingedeeld. Waarvan elk zijn specialiteit heeft zoals district 12 bekend staan om hun koolmijn. Elk jaar wordt er de hunger games gehouden om de districts eraan te herinneren wie de baas is, het kapitaal. In deze games moeten 2 kinderen van elk district elkaar uitmoorden en wie overblijft is de winnaar.

Klinkt ongelooflijk gewelddadig maar zijn zo een goed boeken, juiste balans van romantiek, spanning en avontuur.

MAZE RUNNER

DSC_0401_a72

Opzoek naar een nieuw boek gelijkaardig aan The Hunger Games raadde de vrouw in de boekwinkel mij de Maze Runner aan, ze vertelde me dat ze ook binnenkort er een film van gingen maken. Ideaal dacht ik, ik lees deze boeken eerst en dan kijk ik de filmen. Ik had nooit gedacht dat ik zo verslaafd zo geraken aan deze boeken. Ik moest meteen het tweede boek hebben en niet snel daarna het derde! Ik heb tot in het midden van de nacht blijven doorlezen, dit was de hunger games all over again. Spanning tot en met en het verhaal blijft je verassen.

Thomas wordt wakker zonder herinneringen in een plaats omringd met een muur vol met jongens. Buiten de muur bevindt zich een doolhof, wat betekent dit en hoe kunnen ze weggeraken?

Als je genoten hebt van The Hunger Games houd je echt van deze serie. Moest je de filmen al gezien hebben maar de boeken nog niet gelezen hebben dan luister naar mij en lees de boeken! Ik keek de filmen na ik de boeken las en ik kan je zeggen dat de boeken zoveel meer diepte hebben, er is meer aan het verhaal dan in de film wordt getoond.

UGLIES

DSC_0399_829

Opnieuw zat ik met hetzelfde probleem, ik wou net zo een goed boeken vinden als The Hunger Games en The Maze Runner. Dus ging ik weer naar de boekenwinkel en ging vragen achter iets gelijkaardig. Toen leerde ik Uglies kennen. Eerlijk? Het verhaal sprak me meteen aan maar ik kwam gewoon niet in het verhaal dus heb ik dit boek even opzij gelegd en nam ik het later weer op. Eens ik in het verhaald kwam zag ik wat een geweldig verhaal het is; spanning, romantiek, avontuur. Alles wat ik zoek in een boek!

Before The Hunger Games, there was .. Uglies.

Iedereen is lelijk en dat blijf je ook tot je 16de want dan krijg je plastische chirurgie zodat jij een pretty wordt. Geen oorlog want iedereen is mooi en ziet er bijna hetzelfde uit, kleinere steden en betere technologie zo ziet hun wereld eruit.

Ik hoop dat jullie zeker eens deze boeken oppakken en ervan genieten net zoals ik ervan genoten heb.

See you soon

 

 

Advertisements

One thought on “3 Trilogies you need to read!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s